Gammelt Nyt!

 

AFHOLDTE ARRANGEMENTER

❉ 4. maj – 2011 – Leg med maden! på Københavns Hovedbibliotek

Onsdag d. 4. maj kl. 11.00-12.30, inviterer Københavns Hovedbibliotek, til et inspirerende oplæg om at lege mere med maden. NordiskNaturligvis, serverer idéer, som gør hverdagen med baby og mad lidt sjovere. Vi pirrer jeres smagsløg og sætter fokus på, hvorfor I skal lege med maden, med jeres kære små. Praktisk oplysninger: for forældre på barsel og deres babyer selvfølgelig.

❉ 29. marts – 2011 – Leg med maden! på Hvidovre Hovedbibliotek

Tirsdag d. 29. marts kl. 11.00-13.00, inviterer Hvidovre Hovedbibliotek, til et inspirerende oplæg om at lege mere med maden, på BABYBiblioteket. NordiskNaturligvis, serverer idéer, som gør hverdagen med baby og mad lidt sjovere. Vi pirrer jeres smagsløg og sætter fokus på, hvorfor I skal lege med maden, med jeres kære små.

❉ 26. februar – 2011 – Gentofte Hovedbibliotek

Lørdag den 26. februar kl. 12.00 – 14.00, inviterer Gentofte Bibliotek, til en inspirerende workshop hvor vi sammen vil pynte de sejeste og flotteste fastelavnsboller med duftende krydderier, grøntsager og glasurer i de flotteste farver. Sanse Kit Kassen – Duft er med, og måske kan du gætte en fastelavnsduft? Hvem ved, måske er der også en smagsprøve.

16 og 17. februar – 2011 –  København og Vesterbro Bibliotek

Onsdag den. 16 februar vil “Mad & Sanse laboratoriet” være at finde på Københavns bibliotek og torsdag den 17. februar på Vesterbro bibliotek, begge dage fra kl. 13.00 til 15.00. “Mad og Sanse laboratoriet” vil fungere, som en blanding mellem workshop (blindsmagning) og udfordring af deltagernes forskellige sanser. Det bliver et total sanselig oplevelse som kan udfordre, glæde, inspirere, vække minder og skabe dialog mellem deltagerne. Samtidig vil vi med “Mad og Sanse laboratoriet” knytte litteraturen, sanserne, råvarerne og madkulturen tættere sammen og skabe nye oplevelser og aktiviteter, for store og små, på Københavns og Vesterbros biblioteker.

15, 16, 17 og 18. februar – 2011 – Gentofte Kommune.

I vinterferien afholdes der, igen MadVærksted, i Gentofte Kommune. Gentofte Kommune tilbyder børn og unge fra 4 til 6 klasse mulighed for, at deltage i et sjovt og inspirerende MadVærksted. Der skal snittes, hakkes, grines, leges, laves og spises en masse sund og dejlig mad. Vi mødes i MadVærkstedet, i skolekøkkenet,  kl. 9.00 og slutter kl. 13.00. Vi glæder os til at se dig i køkkenet. Arrangør: NordiskNaturligvis og kulturkonsulent Kari Svarre

❉ 15. februar – 2011 – Slagelse Bibliotek

Tirsdag, den 15. februar, i vinterferien uge 7, fra kl. 13-15, byder Slagelse Bibliotek indenfor til en sanselige dag på biblioteket. Kom om  bliv udfordret på alle dine sanser. Der vil være mulighed for, at blindsmage og få kendskab til de fem grundsmage: salt, sødt, surt, bittert og umami. Du kan også udfordre din duftesans i “Krydderijunglen” og smage forskellige råvarer med ukendt farve eller konsistens – “gæt en mad” samt føle på ukendte råvarer i følekasserne. Velkommen indenfor på det sanselige bibliotek.

12. Januar – 2011 – Gribskov Kommune

Præsentation og demonstration af Sanse Kit Kassen – MEGA, for alle brugere og modtager af kasserne, i Gribskov Kommune. Vi glæder os til, at sætte Sanse-Kit-Kassen og bakken på menuen og får dialogen omkring mad og måltider i spil.

28 november 2010 – Kundes Børnejul

Travbanen i Charlottenlund, danne i år rammen om Kunde & Co børnejulearrangement. Arrangement er en årlig tilbagevendende event, som er bygget om omkring små værksteder og sanslige workshops, for børnene og deres voksne.

❉ 1. til 24. december – 2010 – Gentofte Hovedbibliotek

Fra den 1. til den 24. december, har Gentofte Hovedbibliotek, en hyggelig juleudstilling med originaltegningerne og effekter fra bogen “Sebastians Jul” af Sebastian Klein. Bogen “Sebastians Jul” er en hyggelige julebog med en ny historie, til hver dag i julemåneden. Juleudstillingen bliver krydret med et Jule-Sanse-Kit, som består af dufte, dyr og råvare, som indgår i de forskellige historier, i Sebastians bog. Jule-Sanse-Kittet er udviklet af NordiskNaturligvis og udstillingen skifter hver dag. Du kan udfordre din duftesans og deltage i en ny konkurrence hver dag, om at gætte dagens juleduft. Vi glæder os til at se dig på Gentofte Hovedbibliotek. “Sebastians Jul” bliver sendt alle dage i december, på DR kl. 17.30.

❉ 11. december – 2010 – Fredericia Bibliotek

Lørdag, den 11. december, byder Fredericia Børnebibliotek indenfor til en sanselige julegave workshop, for børn. NordiskNaturligvis guider børnene igennem workshoppen, hvor der bliver mulighed for at designe sin egen jule the, sammensætte en skøn fodbadesalt til trætte julefødder samt dekorer hjemmebagte honningkager. Alle gaverne pakkes fint ind, så de er klar til den 24. december!

❉ 16.oktober – 2010 – Værløse Bibliotek

Lørdag, den 16. oktober kl. 11-13, byder Værløse bibliotek indenfor til en sanslige dag på biblioteket. Kom om  bliv udfordret på alle dine sanser. Der vil være mulighed for, at blindsmage og få kendskab til de fem grundsmage: salt, sødt, surt, bittert og umami. Du kan også udfordre din duftesans i “Krydderijunglen” og smage forskellige råvarer med ukendt farve eller konsistens – “gæt en mad” samt føle på ukendte råvarer i følekasserne. Velkommen indenfor på det sanselige bibliotek

❉ 2. oktober – 2010 – Karlslunde bibliotek

Lørdag, den 2. oktober kl. 11-13, byder Karlslunde bibliotek indenfor til en sanselig dag på biblioteket. Kom om bliv udfordret på alle dine sanser. Der vil være mulighed for, at blindsmage og få kendskab til de fem grundsmage: salt, sødt, surt, bittert og umami. Du kan også udfordre din duftesans i “Krydderijunglen” og smage forskellige råvarer med ukendt farve eller konsistens – “gæt en mad” samt føle på ukendte råvarer i følekasserne. Velkommen indenfor på det sanselige bibliotek.

❉ 26. september – 2010 – Æbledag på Gl. Holtegård

Søndag, den 26. september kl 12-15, holder Gl. Holtegård store æbledag, i Thurahs Barokhave. Og måske kommer frk. æblekind forbi og inviterer børnene med på en tur i haven… NordiskNaturligvis deltager med en sanselig æbleworkshop, hvor du vil få mulighed for at svinge kniven over æblerne og få inspiration til hvad sommerens æblehøst, også kan omdannes til. Hele dagen er der gratis adgang til haven og til de arrangementer, som foregår i haven. Læs mere her.

21. september – 2010 Kick-off på Gentofte Rådhus

Gentofte kommune har bestilt SANSE KIT KASSER til alle deres børneinstitutioner og de modtager, ved en kick-off deres helt egen SANSE KIT KASSE – MEGA. Arrangementer pirre sanserne med en inspirerende og sanselig workshop med mulighed for, at designe sin egen mad med fuldkorn, grøntsager, spirer og blomster. Arrangementet omtales på Gentofte kommunens hjemmeside, se evt. mere under menupunktet SANSE KIT KASSEN.

5. og 6. august 2010 – Gentofte kommune – “Sommer-Glad-Mad”

Gentofte kommune tilbyder i år, i samarbejde med NordiskNaturligvis, en 2 dags kulinarisk sommer camp. Aktiviteten “Sommer-Glad-Mad”  henvender sig til alle der syntes det er sjovt at lave mad og som gerne vil udfordre deres sanser og deres smagsløg. Vi skal være i skolekøkkenet på Hellerup Skole – på sanseligt gensyn. Læs evt. mere på om aktivteten på: http://www.skovshovedskole.dk/Faelles/Opslag/5204/program%20for%20aktiv%20sommer%202010.pdf

28. juni til 2. juli 2010 – Rudersdal kommune

Rudersdal kommune afholder igen i år kulinarisk sommer camp i samarbejde med NordiskNaturligvis. På sommer campen vil vi sammen forvandle sommerens fantastiske råvarer, til sund og lækker mad. Har du lyst til, at arbejde med friske sommer råvarer, bor i Rudersdal kommune og er mellem 9 og 11 år gammel, har du lyst til at udfordre dine sanser og lærer nye retter at kende – så skal du melde dig til ”SommerMad – ude og inde”.

❉ 26. juni 2010 – NOLDE inspirerer din mad!

Farver, kunst og mad er temaet når NordiskNaturligvis, slår teltdøren op for små og store kunstnere, på Familiedagen, den 20. juni fra kl. 10.00 til 15.00, i Bernstorffsparken.  I teltet bliver der mulighed for at bygge sjove, fantasifulde, farverige, sunde og spiselige skulpturer af sæsonens friske frugter og grøntsager – inspireret af Emil Noldes billeder. Kultur- og festdagene arrangeres af Gentofte kommune. Se evt. mere om arrangementet på: http://www.festdage.gentofte.dk/

17. juni 2010 – Gentofte Kommune

Den store kong Gulerods-skrællekonkurrence og Sanse-workshop. Gentofte bibliotek kick starter kultur – og familiedagene, den 17. juni, med et væld af aktiviteter. NordiskNaturligvis vil styre slagets gang når den store Kong Gulerods-skrællekonkurrence skydes i gang. Er du frisk med skrællekniven er du meget velkommen til at deltage. Derudover vil der være mulighed for, at lave dejlige pakker med årstidens friske grøntsager.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.