Børns Madkultur

Tænketanken ”Fremtidens Danmark” mødtes i går i Diamanten. Overskriften var ”Det Eksperimenterede Danmark”.
En af talerne var Claus Meyer. Jeg har taget et lille klip fra talen hvor fokus var Børns Madkultur.

“Hver dag spiser ca. 1 mio. børn deres daglige måltid i dagplejen, i vuggestuerne, børnehaverne og i Folkeskolen. Vi kunne lære dem at dyrke grøntsagerne selv, vi kunne have en ambition om at måltiderne skulle have en høj skønhedsværdi. Vi kunne fortælle børnene om, hvordan vores fødevarer bliver produceret, råt for usødet, så de havde de bedste forudsætninger for at træffe de gode valg senere i livet. Vi kunne lære dem at lave mad selv…..Og så synes jeg i øvrigt at indsatsen skal starte på førskoleområdet hvor 45.000 pædagoger venter på at blive inspireret. Et lille barn har 7310 kontakttimer med en pædagog/institution FØR folkeskolen.
Prøv at forestille Jer, hvor mange gode vaner, der kunne blive grundlagt her. Hvis vi syntes det betød noget.
Prøv at forestille Jer, hvor meget glæde og stolthed sådan et projekt kunne skabe blandt landets pædagoger. Og det sjove er: det behøvede ikke koste samfundet en krone!” Læs hele Claus Meyers tale her
Claus Meyer.
Jeg kommer til at tænke på alle de tanker, som Elsebeth og jeg har haft da vi produktudviklede Sanse Kit Kassen – MEGA og MINI. Vores tanke var og er at gennem legen med maden og Sanse Kit Kassen – MEGA/MINI så formidles viden om nordisk mad og råvarer og bevidstheden og interessen øges for hvordan maden kommer fra jord til bord. Alt sammen noget der påvirker mulighederne for, at træffe kvalificerede valg, i relation til egen sundhed, både nu og i fremtiden.
Har du endnu ikke set filmen hvor Oskar og Rebecca leger med Sanse Kit Kassen så se med her: Sanse Kit Kassen – MEGA

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.