Stikkelsbærgrød – som jeg husker……..

Sommer rimer på frugtgrød og i dag har jeg lavet den skønneste hybenrøde stikkelsbærgrød, af havens sidste røde stikkelsbær. Det er meget lang tid siden jeg sidst har smagt stikkelsbærgrød sidst.

Det skal du bruge:

  • 1 kg. umodne stikkelsbær
  • 1/2 liter vand
  • 20 g kartoffelmel
  • ca. 500 g. rørsukker

Fremgansmåde:

Stikkelbærrene skylles, koges møre i vandet og passeres derefter gennem en sigte. Saften gives et hastigt opkog med sukkeret. Smages til med sukkeret inden grøden jævnes let med en jævning af kartoffelmel og lidt vand. Kartoffelmel og vandet røres samme til en jævn masse som tilsætte grøden når den har den ønskede smag. Husk at grøden ikke må koge efter at jævningen er tilsat. Grøden hældes i en skål og sættes til afkøling.

Vi nød grøden med kold mælk/fløde og et lille drys knasende rørsukker.

Grøden minder mig om min barndom hvor det var smagen af sommer…..ungerne var helt enige, skålen blev tømt – (frugt)grød er et hit!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.