Kræsenhed

Jeg har lige læst en artikel i Tænk om kræsenhed og hvordan den kan kureres.

Hovedbudskabet er, at børn kan lære at holde af det meste af det de spiser, hvis de ved hvad det er de spiser og de bliver ved med at præsenteres for mange forskellige smage.

Det er meget vigtigt af at have det rart ved middagsbordet, at se andre spise af maden, at tale om hvad det er vi spiser. I følge professor Bent Egberg Mikkelsen, så er det vigtigt at give børn et sprog omkring maden og lære dem at sætte ord på smagsnuancerne. Øve med børnene i at blive skarpe på om noget er surt, sødt , salt, bittert eller er sprødt, blødt eller hårdt. Hvis vi sætter ord på og samtidig præsentere børnene for mange forskellige ingredienser så er vi med til at forebygge kræsenhed.

Alle små børn har en naturlig præference for søde og fede ting, fordi modermælk er sødt og fedt. Hvis moren ammer barnet, kan hun selv spise en varieret kost og så snart barnet er gammelt nok til at spise mere fast føde, skal vi gøre alt hvad vi kan for at præsentere ungerne for så mange smagsnuancer som muligt. Vi kan på den måde forebygge kræsenhed. I følge Bent Egberg Mikkelsen så kan kræsne børn på længere sigt få et sundhedsproblem, da det er sværere at sammensætte en alsidig kost.Kræsenhed kan også være hæmmende socialt, da det kan være en pine at skulle spise andre steder eller rejse rundt i verden, hvis du kun kan lide ganske få ting.

Med denne viden og indsigt, så kan jeg kun sige det igen, vi skal lege noget mere med maden og det gør vi i NordiskNaturligvis. Men vi vil også rigtig gerne have at I derhjemme leger med maden. Et godt værktøj kan være at købe en Sanse Kit Kasse MINI, den kan nemlige lige præcis hjælpe dig til at sætte ord på hvor tingene kommer fra og den opfordrer dig til at smage på de spændende spirer og meget mere.

I morgen glæder jeg mig, for der skal jeg ud til en institution i Gentofte kommune. Der skal de lege med Sanse Kit Kassen MEGA og jeg har fået lov til at være med.

 

 

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.