Varm krydret æblemost med julekrydderier er en skøn vinterdrik, til både store og små. Krydderierne kan varieres efter smag og behag, men i dag, på Gentofte Hovedbibliotek var opskriften som følger.
Det skal du bruge:
2 l. god æblemost
1/2 vanillestang flækket
2 stk. hel kanel
2 hele stjerneanis
5 stk. grønne kardemommekapsler
1 lille stykke frisk ingefær
Skal og saft af en økologisk citron
Smages til med rørsukker efter smag
Ved servering
1 lille æble i små tern
Evt. lidt tørrede tranebær eller nødder
Sådan gør du: Æblemosten hældes op i en gryde, og alle krydderierne tilsættes. Varm mosten langsom op, uden at koge. Smages til med rørsukker eller citron, alt efter smag. Den varme most kan hældes i en kande eller direkte op i klare glas, med æbletern og evt. lidt tørrede tranebær og/eller lidt nødder.
TIPS 1: Hele kanelrør kan bruges som sugerør, af børn (og voksne).
TIPS 2: God i termokanden til en tur i skoven.
TIPS 3: I de voksnes glas, kan der tilsættes lidt hvidvin eller anden alkohol, inden æbletoddyen hældes i, hvis toddyen ønskes mere “voksen agtig”.