Ramsløg indhyller lige nu skoven i en skøn hvidløgsduft. Jeg plukkede en stor buket i skoven forleden. Da jeg kom hjem skyllede og slyngede jeg bladene forsigtigt, hvorefter jeg kom dem i en pose.
Jeg lagde 8-10 stk. ramsløgsblade til tørre på et viskestykke, natten over, og kom dem derefter i min foodprocessor.
Da de havde kørt lidt dryssede jeg langsomt Læsø sydesalt i foodprocessoren, indtil saltet blev smukt grønt og bladene ligesom var blevet absorberet af saltet. Derefter spredte jeg saltet ud på et viskestykke og lod det tørre til næste dag. Saltet dufter fantastastik og smager meget aromatisk.
Ramsløgssaltet opbevares bedst i en tætsluttet beholder på køl.
Jeg har bl.a. brugt det smukke grønne salt til: salat, æg, tomatmad, kartoffelmadder, omelet og til fisk.
Ramsløgssaltet giver et smukt aromatisk drys på din mad.
Læs mere fakta om ramsløg og deres anvendelse, på Urtekrams hjemmeside, lige HER.