Arbejdslørdag i madglædens tegn

Solen falder smukt ind på mit arbejdsbord. Og selvom vejret og familie trækker, er der dømt arbejdslørdag. Vi er ved at lægge sidste hånd på foredraget: Leg med maden! Foredrager er målrettet nybagte forældre og afvikles både på biblioteker og på vores nye adresse ved Mølleåen, i Lyngby, se mere her. På tirsdag er vi på… Læs mere Arbejdslørdag i madglædens tegn

Grovbrød af frisktappet birkesaft

Brød bagt på birkesaft smager fantastisk. Opskriften kommer her: 1 liter frisktappet birkesaft 5-10 g gær 20 g salt 250  g havregryn 250 g grahamsmel 500 – 700 g hvedemel meget gerne Ølandshvede Birkesaft, gær og salt opløses, havregryn og grahamsmel tilsættes og hvedemelet røres i lidt af gange til en tyk grødlignende konsistens. Dejen… Læs mere Grovbrød af frisktappet birkesaft

Det spirer og gror – også indenfor

På min indkøbsrunde i eftermiddags, fandt jeg dette spire-kit: Growz out of the bag. Spire-kittet er fra det hollandske firma Peoducx, og findes i tre varianter: persille, basilikum og purløg. Desværre var purløg udsolgt, men de to andre kom med hjem.                       Kittet består af en pose,… Læs mere Det spirer og gror – også indenfor

Nu er det nu……..safterne stiger

Lige nu stiger saften op i birk og andre løvtræer. Saften indeholder vigtige næringsstoffer, som har været oplagret i rødderne gennem den lange, mørke vinter. Saften skal træet brug til at forberede løvspring. For birketræets vedkommende er ca. 99% af saften rent vand, mens resten er sukker og mineraler som rødderne optager fra jorden. Hvis du… Læs mere Nu er det nu……..safterne stiger

Afternoon tea med grøn te og grove scones

Jeg var så heldig at vinde en skøn dåse Kusmi The – Imperial Label, på Lone Kjærs blog, i sidste måned. I den forbindelse lovede jeg familien – grøn afternoon tea med lakrids og havtorn og nybagte grove scones. De gyldne scones er lige kommet ud af ovnen og sprede “nybagt”duft, i hele huset. Scones er… Læs mere Afternoon tea med grøn te og grove scones