Frø, spirer og afgrøder indtager vindueskarme, altankasser og hustage, rundt omkring i byrene og går under begrebet Urban Farming.
Ideen er, at alternativ fødevareproduktion (i et vist omfang), godt kan forenes med livet i byen, som f.eks. honning fra Bybier, vinduesfarme og altanhaver.
“Produktionen” forgår i stedet på ens egen altan, på spisebordet, på taget af ens boligblok eller i ens lokale (by)miljø. Jeg glæder mig over, at interessen for at komme tættere på vores mad og dens oprindelse, er voksnede.
For mit eget vedkommende er en af drivkræfterne bag at så og høste, at jeg elsker: jorden, mangfoldighed, bæredygtighed og følelsen af, at bruge jorden til noget nyttigt og i perioder være “selvforsynede”. Men mest af alt nyder jeg den “langsomme” proces hvor vi alle oplever og undres og ikke mindst at se ungernes overraskede ansigter, når de smager på de afgrøder de selv har dyrket, som bare SMAGER såååå godt.
Vi syntes det er meget interessant, at en stadig større del af befolkningen, ønsker at være en del af deres egen fødevarehistorie, og er vilde med tanken om, at flytte (lidt) af fødevarerproduktionen tættere på den spisende. Der er så mange fantastiske oplevelser forbundet med at dyrke, selv simple afgrøder, som eks. sprøde spirer, i sin egen vinduesfarm.
Pernille deltager, i Madkulturens visionsseminar omkring Urban Farming, i dag. Jeg glæder mig rigtig meget til, at høre mere om tankerne bag bl.a. havneøsters, Grønne tage, Byens grønne rum og meget meget mere.
Vil glæder os til at alle deltagerne, ved visionsseminaret, får vores Spire Kit med hjem. Så kan de selv dyrke sprøde økologiske ærtespirer, i deres egen vinduesfarm.
Rigtig god fornøjelse.