30 mar 2012

De grønne tanker spirer – Urban Farming

2 Kommentarer Aktiviteter, Børn, Idéer, Leg, Mad, Tanker, Økologi-Fairtrade

Frø, spirer og afgrøder indtager vindueskarme, altankasser og hustage, rundt omkring i byrene og går under begrebet Urban Farming.

Ideen er, at alternativ fødevareproduktion (i et vist omfang), godt kan forenes med livet i byen, som f.eks. honning fra Bybier, vinduesfarme og altanhaver.

“Produktionen” forgår i stedet på ens egen altan, på spisebordet, på taget af ens boligblok eller i ens lokale (by)miljø. Jeg glæder mig over, at interessen for at komme tættere på vores mad og dens oprindelse, er voksnede.

For mit eget vedkommende er en af drivkræfterne bag at så og høste, at jeg elsker: jorden, mangfoldighed, bæredygtighed og følelsen af, at bruge jorden til noget nyttigt og i perioder være “selvforsynede”. Men mest af alt nyder jeg den “langsomme” proces hvor vi alle oplever og undres og ikke mindst at se ungernes overraskede ansigter, når de smager på de afgrøder de selv har dyrket, som bare SMAGER såååå godt.

Vi syntes det er meget interessant, at en stadig større del af befolkningen, ønsker at være en del af deres egen fødevarehistorie, og er vilde med tanken om, at flytte (lidt) af fødevarerproduktionen tættere på den spisende. Der er så mange fantastiske oplevelser forbundet med at dyrke, selv simple afgrøder, som eks. sprøde spirer, i sin egen vinduesfarm.

Pernille deltager, i Madkulturens visionsseminar omkring Urban Farming, i dag. Jeg glæder mig rigtig meget til, at høre mere om tankerne bag bl.a. havneøsters, Grønne tage, Byens grønne rum  og meget meget mere.

Vil glæder os til at alle deltagerne, ved visionsseminaret, får vores Spire Kit med hjem. Så kan de selv dyrke sprøde økologiske ærtespirer, i deres egen vinduesfarm.

Rigtig god fornøjelse.

Tags: , , , , , , ,
written by Elsebeth
The author didn‘t add any Information to his profile yet.
Related Posts

2 Responses to “De grønne tanker spirer – Urban Farming”

 1. Svar linda says:

  jeg kan huske, jeg læste om bybierne i sin tid – det var med stor glæde indeni. og det blev endnu bedre, da jeg smagte honningen. jeg har det på samme måde, når jeg læser om dette fine spireprojekt. det passer så godt til den grønne liste, jeg er ved at lave – jeg skal da i hvert fald kigge nærmere på jeres inspirerende spire kit. tak for det! og jeg håber, i deler nogle tanker med os andre fra visionsseminaret. kh’er

  • Svar Elsebeth says:

   Kære Linda.
   Pernille har aflagt referat;-) Og vi skal nok dele ud af alt det spændende.
   Helt kort var der en super spændende dag, med fantastisk inspiration og mange gode tanker, omkring byen som fødevarer forsyningskilde.
   Du skal selvfølgelig også have et Spire Kit til din vinduekarm/farm, så kan du sætte flueben ved det projekt, på din grønne liste;-)
   De bedste hilsner fra
   Elsebeth

Leave a Reply