TIPS og Hyben herligheder!

Hyben er en af mine foretrukne “vilde” sommer råvarer, som jeg flittigt plukker her i min ferie på Læsø.

Sæsonen er lige startet, men det er absolut værd, at begive sig ud med kurven lige nu, inden orm og andet utøj, begynder at bide og bore i hybenskallerne. For det er næsten umuligt, at se om der er orm/utøj i hyben, før man har plukket dem og skære dem over.

Skulle du have lyst til, at begive dig ud på hybenjagt, så vil jeg lige sende en enkel metode til rensning af hybenskaller, videre til dig. Jeg har nemlig selv rensede rigtig mange hybenskaller, med mine bare hænder og det klør ad h…. til og tager meget lang tid!

TRIN 1.

Start med, at tage blomsten og stilken af. Halver de hele bær og tjek om der er orm i. Hvis ja, skæres det angrebne område væk ellers kasseres bærret.

TRIN 2.

Når alle bærrene er halveret, kommes de lidt ad gangen i en foodprocessor og de køres kort, hvorefter hele baduljen hældes i en gryde eller spand med koldt vand.

TRIN 3.

Kernerne fra hyben er lettere end hybenskallerne og derfor flyder kerneren ovenpå vandet og hybenskallerne lægger sig på bunden. Herefter er det bare at “skumme” kerneren af vandet.

TRIN 4.

Hæld de “rene” fintdelte hybenskaller på en sigte. Hybenskallerne er nu klar til, at blive omsat til hyben-og mirabellemarmelade, hyben-og tomatketchup (se opskrift lige HERden kan varmt anbefales) eller noget helt tredje.

Fortsat god sommer og fornøjelse.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.